Услуги

КЛИНИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ

Клиничната ни лаборатория разполага с възможности за напълно автоматизирано изследване на пълна кръвна картина и голям брой биохимични показатели, паразитологични изследвания, изследвания при кожни заболявания, бързи тестове на широк спектър от инфекциозни и паразитни заболявания при домашните любимци.

НЕВРОЛОГИЯ

Диагностика на редица неврологични заболявания засягащи централната (главен и гръбначен мозък) и периферна (нерви и невро-мускулните свързвания) нервна система, както и на заболявания от друг произход (метаболитни, ендокринни и др.), които могат да предизвикат редица неврологични смущения в организма на животните.

ОБРАЗНА ДИАГНОСТИКА

► Дигитална рентгенография
► Комп.томография/скенер/
► Флурография/рентгеноскопия/
► Ехография
► Ехокардиография
► Гастроскопия
► Бронхоскопия
► Колоноскопия
► Риноскопия

ОРТОПЕДИЯ

В Обединена Ветеринарна Клиника се извършва голямо разнообразие от ортопедични процедури. Ключът за добрата ортопедична практика се състои в огромния опит, който имаме благодарение на многото клинични случаи, които виждаме всеки ден. Клиниката е център за препратени ортопедични случаи не само от областта, но и за цяла България.
При нас се извършва диагностика на различни ортопедични заболявания като такива свързани с растежа и развитието на костно-ставния апарат (тазобедрена и лакътна дисплазия, остеохондроза, конгенитална луксация на колянното капаче и др.), дегенеративни ставни заболявания (скъсване на краниална кръстосана връзка, остеоартрит), остри травматични състояния като фрактури, луксации, лигаментни и сухожилни травми, онкологични състояния, засягащи двигателния апарат и много други.

СТАЦИОНАР

Обединена ветеринарна клиника разполага със стационар, в който нашите пациенти имат възможност за интензивно лечение, 24 часово наблюдение и допълнителни грижи, а също така и за възстановяване след операция. Стационара разполага с единични и двойни клетки с различни размери, които осигуряват необходимите спокойствие и комфорт. Два пъти дневно нашите пациенти се хранят и разхождат.

ХИРУРГИЯ

Хирургическите интервенции върху меките тъкани са едни от най-често извършваните във ветеринарната клиника. Тук спадат операции от различна сложност, включвайки сравнително прости такива като кастрации, хернии, реконструкция на кожа, отстраняване на малки тумори до много по-сложни такива, като реконструкция на меки тъкани след отстраняване на големи или обширни тумори, операции в гръдния кош, операции на уринарния тракт и др.

КАРДИОЛОГИЯ

► Ехокардиография
► Диагностика и терапия на специфични и неспецифични симптоми

Не се обслужват клиенти които:

са във видимо нетрезво  или под влияние на психотропни вещества състояние и това затруднява комуникацията
► имат неуважително поведение,поставят под съмнение компетентността на екипа, налагат свои виждания относно лечението
► с действия или коментари уронват авторитета на колеги или на лечебното заведение