Кампания за ваксинация на домашните котки

Обичате котката си –  ваксинирайте я

Ваксинирайте котките си, ако ги обичате. За това призоваха български звезди, които застанаха заедно с любимците си зад информационна кампания за ваксинация на котките. Със забавна фотосесия Калин Вельов, Ваня Щерева, Снежана Макавеева, Лора Караджова и Ясен Козев припомниха, че често това е единственият начин да  предпазиш четириногия си приятел от смъртоносни болести. Ветеринарните лекари пък са категорични, че това е cats_camp_3необходимо дори животното да живее само вкъщи, защото заразите могат да достигнат до него и там. Не отлагайте дори и ден, защото това е начин да предпазите и семейството си.

Ето седем причини да ваксинирате мъркащия си любимец още сега:

1.   Това е най-сигурната защита от инфекциозни заболявания. Те обикновено се диагностицират трудно и често прекалено късно, за да се приложи успешно лечение.

2.   Големият брой безстопанствени котки води до наличие на много вируси в околната среда. Никога не сте застраховани, че вашата котка няма да влезе в контакт с тях.

3.   Някои от заболяванията дори не могат да се лекуват и завършват с фатален край. При хората няма ваксина  срещу левкемията, но котките могат да бъдат предпазени с ваксинация.caks_camp_1

4.   Освен страдание на животното, ваксинацията може да спести пари на стопаните, защото лечението на заболяванията често е продължително, мъчително и по-скъпо.

5.   При ваксинацията ветеринарният лекар ще направи и преглед на животното, при който могат да бъдат открити отрано съществуващи проблеми. 

6.   Грижата за здравето на котката е и грижа за здравето на цялото семейство, защото има болести като хламидии и бяс, които могат да се предадат от котката и на хората.cats_camp_2

7.   Предпазвайки котката спестявате грижи и страдание на всички членове на семейството. А това е особено важно за децата.

Консултирайте се с ветеринарен лекар!

Той ще направи профилактичен преглед на Вашата котка преди ваксинацията и ще отговори на всичките Ви въпроси за ваксините.

 

 

Повече за ваксинацията можете да научите на www.facebook.com/OKotki.
Там можете да играете и за ваксинация от ново поколение.